Tienerpiloot op weg naar record-solovlucht rond de wereld

Een 18-jarige Britse piloot is op weg om het wereldrecord te breken voor de jongste persoon die solo rond de wereld vliegt in een eenmotorig vliegtuig.

Travis Ludlow, uit Buckinghamshire, Engeland, vertrok op 29 mei vanuit Teuge in Nederland, via Polen naar het oosten door Europa, voordat hij door Rusland en Canada vloog. Sinds 28 juni is hij momenteel in Tampa, Florida in de Verenigde Staten.

Zijn resterende hop zal hem via New York naar de oostkust brengen en dan terug naar Canada, voordat hij verder gaat naar Groenland, IJsland, Ierland, Portugal, Marokko, Gibraltar, Spanje, het VK, Frankrijk en België – en in juli weer in Nederland landt 7.

De tienerpiloot maakt de reis in een Cessna 172R, beschouwd als het veiligste eenmotorige vliegtuig ooit gebouwd, geüpgraded met de nieuwste avionica en aerodynamische stroomlijnkappen. Een ander nuttig aspect is dat het vliegtuig 44.000 eenheden heeft verkocht, wat betekent dat er maar heel weinig luchtvaartonderhoudsfaciliteiten in de wereld zijn die geen ervaring hebben met de 172 vliegtuigen, mocht het vliegtuig van Travis gerepareerd moeten worden.

De huidige wereldrecordhouder is Mason Andrews uit de VS, die in 2018 zijn rond-de-woord-reis op 18-en-een-half jaar voltooide. Ludlow hoopt zijn reis te voltooien en ongeveer 18 dagen jonger te zijn dan Andrews.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: