Serena Williams verlaat door blessure huilend Wimbledon

Serena Williams moet de jacht op haar 24ste grandslamtitel uitstellen. De 39-jarige Amerikaanse moest dinsdag 29 juni op Wimbledon al in de eerste ronde geblesseerd opgeven. Bij een stand van 3-3 in de eerste set tegen Aliaksandra Sasnovich staakte ze in tranen de strijd.

Williams ging door haar enkel toen ze een return probeerde te spelen en schreeuwde het meteen uit van de pijn. Tijdens een medische time-out werd nog geprobeerd haar op te lappen, maar dat bleek valse hoop.

‘Ik vind het zo erg voor Serena, ze is zo’n grote kampioen’, zei Sasnovich, die nu eenvoudig op weg kan naar de tweede ronde. ‘Hopelijk zal ze snel herstellen.’

Williams staat al sinds 2017 op 23 grandslamtitels en heeft er nog maar één nodig om het record van de legendarische Margaret Court te evenaren. Haar laatste vier finales (2x Wimbledon en 2x US Open) gingen echter verloren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: