Politiebericht dodelijk verkeersongeval Wilhelminastraat

De 31-jarige inzittende van een auto Omar Peiter is zondagavond 27 juni bij een verkeersongeval op de Wilhelminastraat ter hoogte van de Pater Weidmanstraat om het leven gekomen, zo meldt het Korps Politie Suriname dinsdagmiddag 29 juni.

Agenten van het bureau Centrum gingen na de melding van het Command Center naar het ongeval. Daar troffen ze een man, die geen levensteken meer vertoonde, naast het voertuig aan.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat de 25-jarige automobiliste D.B. met de inzittende C.G. (24) en de overleden Omar Peiter, reed  over de Wilhelminastraat. Zij kwam vanuit de richting van de Sewbarath Misserstraat en reed in de  richting van de Van Roosmalenstraat. Ter hoogte van de Sewbarath Misserstraat kwam het voertuig door tot nog toe onbekende reden op de rechterrijbaan van de weg. 

De auto kwam daarbij eerst tegen een palmboom aan en kwam vervolgens tegen een omrastering tot stilstand. Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd. De politie trof hem bij aankomst aan de linkerzijde op het trottoir naast het voertuig aan. De bestuurster, die bekneld was geraakt, werd door de brandweer uit haar benarde situatie gehaald.

Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast. Zijn lichaam werd ter obductie door de politie in beslag genomen. De twee overige slachtoffers werden in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij verkeren buiten levensgevaar en zijn ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

De autobestuurster is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. Het voertuig is hangende het onderzoek ter herkeuring in beslag genomen. De Verkeersunit van regio Paramaribo is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: