Ook leerkrachten maken zich zorgen over openen van de scholen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maakte op 24 juni bekend dat het onderwijsproces voor de examenstudenten van VOJ en VOS op woensdag 30 juni zal aanvangen. De leerlingen dienen zich aan de melden volgens het rooster van de school en ook moeten alle Covid-19 protocollen in acht worden genomen.

Dat de schooldeuren weer open zullen gaan heeft heel wat reacties in de samenleving teweeg gebracht. Leerlingen en studenten zijn huiverig, omdat ze niet weten of hun veiligheid gegarandeerd is.

Maar, dat geldt niet alleen voor de leerlingen of studenten. Leerkrachten uiten hun bezorgdheid ook. Een juf van de Mulo-school vraagt zich af of het verstandig is om de scholen te openen in een periode waarin dagelijks 5 of meer doden zelfs vallen. ‘We zitten in de maand met de meeste besmettingen en doden. Dan zou het beter zijn als de scholen nooit gesloten waren, toch? Het district waar ik werk, heeft veel besmettingen. Enkele leerlingen geven zelf aan dat ze positief zijn getest, omdat huisgenoten ziek werden, maar zij zelf vertonen geen symptomen. En als ze zich niet ziek voelen, zullen ze gewoon naar school komen.’ De juf geeft aan dat ze wel gevaccineerd is, maar toch is ze heel erg bezorgd over het welzijn van eenieder.

Ook een andere juf van dezelfde school geeft aan, dat niet alleen de leerlingen van de lagere school aan elkaar plakken, maar dat de leerlingen op de Mulo-school waar ze les geeft, het ook doen. ‘Ook al wordt er nog zoveel met hun gesproken, ze geven geen gehoor eraan, terwijl ze de situatie beter zouden moeten begrijpen. Ze zouden elkaar dus op zo’n manier kunnen besmetten. Ook zijn niet alle leerkrachten volledig gevaccineerd.’ De leerkrachten zijn daarom heel erg bezorgd. 

Maar, wat zou dan de oplossing moeten zijn? De eerste juf zegt: ‘Gewoon meer investeren in onderwijs, zodat het ook online kan.’

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: