In Suriname geboren Nederlander (54) opgepakt bij grote cocainevangst in De Kwakel

Bijna 3.000 kilo cocaïne en 11.3 miljoen euro cash aangetroffen in woonboerderij

De Nederlandse politie heeft dinsdag 29 bekendgemaakt, dat afgelopen donderdag 24 juni er een grote drugsvangst is gedaan in een woonboerderij aan de Hoofdweg in De Kwakel, gemeente Uithoorn in de provincie Noord-Holland. Maar liefst 2.993 kilo cocaïne en 11,3 miljoen euro aan contant geld werden er aangetroffen. De geschatte straatwaarde van de cocaïne bedraagt zo’n 195 miljoen en is dan ook één van de grootste drugsvangsten in de geschiedenis van de politie Amsterdam.

Daarnaast werden in het pand zes (hand)vuurwapens, dempers, munitie en geldtelmachines aangetroffen. Ook trof de politie een keur aan luxe goederen aan, waaronder flessen drank met een waarde van duizenden euro’s per fles, een luxe boek van zo’n 12.500 euro en een dure oldtimer. Op meerdere goederen is beslag gelegd.

Diezelfde dag zijn twee personen aangehouden. Een 54-jarige man werd in de betreffende woning aangehouden. In Aalsmeer werd een 29-jarige man uit Hilversum aangehouden. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de grootschalige handel in verdovende middelen.

Volgens De Telegraaf is de 54-jarige man de in Suriname geboren Nederlander Mukesh ‘Mike’ S. Volgens de krant zou het bedrijf van S., die een graag geziene gast is bij de businessclubs FC Aalsmeer en Ajax, ingeschreven staan op het adres. 

De recherche heeft sterke aanwijzingen dat de cocaïne direct afkomstig is uit een drugslijn vanuit Zuid-Amerika. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De rechter-commissaris heeft maandag bevolen dat de twee verdachten nog zeker 14 dagen in hechtenis blijven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: