Wat we weten over de Delta-variant van het coronavirus

De Delta-variant van het coronavirus, voor het eerst geïdentificeerd in India, verspreidt zich snel over de wereld en is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie de meest besmettelijke van alle Covid-19-stammen die tot nu toe zijn geïdentificeerd.

De Delta-stam is een van de vier “zorgwekkende varianten” die zijn geïdentificeerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het heeft zich al verspreid naar meer dan 80 landen en de WHO voorspelt dat het wereldwijd de dominante soort van Covid-19 zal worden.

In het VK zijn tienduizenden gevallen ontdekt, het hoogste aantal gemelde Delta-gevallen tot nu toe in een land, volgens het wereldwijde wetenschappelijke initiatief GISAID.

Onderzoek door Public Health England (PHE) wees uit dat de Delta-variant geassocieerd is met een 64% verhoogde kans op overdracht door huishoudens in vergelijking met de Alpha-variant die voor het eerst werd geïdentificeerd in het VK, en dat de kans groter is dat deze een ziekenhuisopname veroorzaakt.

Er zijn nog weinig gegevens beschikbaar over of de Delta-variant meer doden veroorzaakt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: