Thriller Spanje-Kroatië op EK-voetbal eindigt na verlenging in 5-3

De WK-voetbal match maandag 28 juni tussen Spanje en Kroatië in de Deense hoofdstad Kopenhagen eindigde na een zinderende verlenging in 3-5 voor de Spanjaarden.

De ploeg van bondscoach Luis Enrique herstelde zich maandagavond in knap van een enorme keepersfout van Unai Simón in de eerste helft. Hij schatte een terugspeelbal over grote afstand van een ploeggenoot helemaal verkeerd in waardoor de bal via zijn voet achter zich in het doel belandde: 1-0.

In de 37e minuut schoot Pablo Sarabia de bal na een lange aanval uiteindelijk hard achter keeper Dominik Livakovic: 1-1.

Een kopbal van César Azpilicueta na een voorzet van Ferran Torres betekende de 2-1 voor Spanje. Het was Ferran Torres die de Kroaten enkele minuten later die de 3-1 binnen schoot. In de slotfase belandde de bal via Mislav Orsic in het Spaanse doel: 3-2. In de extra tijd kopte Mario Pasalic in de 93e  minuut van dichtbij raak: 3-3.

Alvaro Morata zette de Spanjaarden in de 100e minuut op 4-3 met een heerlijk schot in de bovenhoek. Vier minuten later leek het dan toch echt over en uit voor de Kroaten.

Mikel Oyarzabal tekende voor de bevrijdende vijfde Spaanse treffer van de avond: 5-3.