Wimbledon plaatsing vrouwen 2021

28 juni 2021 – 11 juli 2021 – De Wimbledon Championships, de derde Grand Slam van het seizoen, vinden plaats in Londen, Engeland.

Sinds Wimbledon 2018 hebben acht verschillende vrouwen Grand Slam-succes gevierd. Na de terugtrekking van viervoudig grootkampioen Naomi Osaka belooft het paradepaardje van de grasbaan dit jaar zeer competitief te worden.

Kandidaten voor de titel van dit jaar zijn onder meer wereldnummer 1 Ashleigh Barty, doorbraakster en Roland Garros-kampioenen Barbora Krejcikova, en opkomend Amerikaans talent Coco Gauff.

Drie maanden na haar 40e verjaardag doet Serena Williams een nieuw bod op de record-gelijkwaardige 24e Grand Slam-titel, maar heeft vier grote finales verloren sinds ze de laatste grote titel won op de Australian Open 2017.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: