Tour de France 2021 wallchart

De meest prestigieuze race van de wielersport begon in 1903 als een manier om de verkoop van een sportkrant te stimuleren, maar werd al snel op zichzelf al populair. Het bepalende kenmerk van de race van 2021 is het opnemen van een dubbele aanval op de iconische Mont Ventoux en een bezoek aan Andorra.

De meest prestigieuze wielerwedstrijd begon in 1903 toen Henri Desgrange, redacteur van de sportkrant L’Auto en een fervent wielrenner, op het idee kwam van een grote wielerwedstrijd om de verkoop te stimuleren.

L’Auto werd gedrukt op geel papier en in 1919 startte Desgrange de gele trui om de leider van de race te identificeren. Het is een van de meest begeerde prijzen in de sport geworden.

De race werd op zichzelf al snel immens populair en wordt sindsdien jaarlijks gehouden, met uitzondering van de twee wereldoorlogen. De race van 2020 is de 108e editie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: