Uruguay en Paraguay in Copa América door naar volgende ronde

Uruguay en Paraguay hebben hun plek in de knock-outfase van de Copa America veiliggesteld door donderdag 24 juni hun wedstrijden in Groep A met 2-0 te winnen.

Uruguay boekte zijn eerste overwinning in het toernooi tegen Bolivia.

Argentinië leidt Groep A met zeven punten, gevolgd door Paraguay met zes. Chili heeft er vijf, één meer dan Uruguay. Bolivia heeft er geen.

De overwinning van Uruguay begon nadat de Boliviaanse doelman Carlos Lampe, een van de beste spelers van de wedstrijd, in de 40e minuut een eigen doelpunt maakte.

Edinson Cavani verdubbelde de Uruguayaanse voorsprong vanaf korte afstand in de 79e minuut in de Arena Pantanal in Cuiaba. Het was het eerste doelpunt van de ervaren spits voor Uruguay sinds november.

Paraguay versloeg Chili met een kopbal van Braian Samudio in de 33e minuut en een doelpunt vanaf de stip van Miguel Almirón in de 58e in het Mané Garrincha-stadion in Brasilia.

Uruguay en Paraguay treffen elkaar maandag in een wedstrijd die zal beslissen welk team titelverdediger en favoriet Brazilië in de kwartfinales treft.

Als ze gelijkspelen of Uruguay wint, neemt Chili het op tegen de gastheer. Een Paraguayaanse overwinning betekent dat Uruguay die plek inneemt.

Bolivia speelt dezelfde dag tegen Argentinië en heeft een overwinning nodig tegen het team van Lionel Messi en een Paraguayaanse nederlaag om enige kans te maken om door te gaan.