Trinidad & Tobago stuurt hulpgoederen naar Suriname

Trinidad & Tobago heeft hulpgoederen naar Suriname verscheept nadat het land in april, mei en juni getroffen werd door stortregens en zware overstromingen, zo meldt de lokale krant Newsday woensdagavond 23 juni.

De wijdverbreide overstromingen verwoestten huizen en middelen van bestaan en de ontheemding van duizenden mensen, aldus de krant.

Vuilniszakken, babyvoeding, gezichtsmaskers, lange laarzen, muskietennetten, dekzeilen, kinderbedjes en oplaadbare lampen op batterijen behoorden tot de items die op 22 juni zijn verzonden met een vliegtuig van Caribbean Airlines, dat werd gehuurd door Suriname Airways, SLM.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Caricom Zaken zei woensdag in een persbericht, dat aanvullende items zoals water, handdesinfecterend middel en watertanks later in de week zullen worden verstrekt en over zee zullen worden vervoerd.

Het zei: “TT is verheugd een medelid van Caricom te helpen en herhaalt zijn inzet om de regering en het volk van Suriname te ondersteunen in deze uitdagende tijd.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: