Studenten mogen fysiek examen afleggen, ouders reageren zowel positief als negatief

Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, heeft in haar toespraak op dinsdag 22 juni tijdens de voorzetting de begrotingsbehandeling in de Assemblee aangegeven, dat studenten een fysiek examen mogen afleggen. Dat zorgde voor verschillende reacties in de samenleving.

Sommige ouders gaven op social media aan, dat ze het besluit van de minister niet goedkeuren, omdat de leerlingen of studenten nauwelijks leerstof hebben gehad. Ook wordt aangegeven, dat er nog zoveel besmettingen plaats vinden en dat er nog zoveel doden vallen, dus zeggen de ouders dat het geen wijs besluit is. Ze geven verder aan dat een online examen de oplossing zou zijn.

De redactie van Dagblad Suriname vroeg naar de reactie van enkele ouders, wat de ouders ervan vinden dat hun kinderen een fysiek examen mogen afleggen. Veel ouders hebben positief gereageerd. 

‘Ik vind het prima. We kunnen niet op Covid zitten wachten. De studenten kunnen niet de dupe daarvan worden. Zonder examen heb je geen resultaat en dus ook geen vooruitgang. Leer uw kind om de protocollen na te leven. Is tot hun eigen voordeel.’  

‘Ik vind het geweldig. Mijn dochter zit in de examenklas van het HAVO en ik zie dagelijks hoe en op welke manier er online lessen worden verzorgd. De docenten blijven maar afzeggen en verschuiven! Van andere docenten heeft mijn dochter tot en met gisteren  nog niets gehoord of gelezen. Ik ben ook leerkracht en ben continue bezig geweest met onlinelessen en lespakketten. Ik ben enorm blij dat ik weer kan werken, dat ik mijn studenten weer kan zien zodat ik ze fysiek verder kan onderwijzen.’ 

‘Ik ben in een tweestrijd. Aan de ene kant is het prima, maar als moeder ben ik angstig. Want mijn dochter is heel erg voorzichtig, maar ik vraag me af hoe voorzichtig andere studenten zijn. Ik ga extra in gebed voor mijn kind en voor de andere studenten.’

Een moeder geeft aan dat ze het prima vind, omdat niet alle leerlingen of studenten in staat zouden zijn om een online examen af te leggen. Volgens haar beschikken niet alle kinderen over een mobiel of internet. ‘Alleen moeten ze de maatregelen in acht nemen, dan denk ik wel dat het goed komt.’

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: