Minister Somohardjo: ‘Een ezel wordt nooit een paard’

Melvin Bouva (NDP): ‘Laat mij met rust’

Parlementariër Melvin Bouva van de NDP was tijdens de eerste ronde van de regering in de begrotingsbehandeling duidelijk geïrriteerd. Reagerend op minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken stelde hij “Laat hij mij met rust laten. Als je niet zakelijk kan zijn, daar is de deur.”

Minister Somohardjo begon zijn betoog met de navolgende oproep: “Ik wil een ieder oproepen om te stoppen met het bedreigen van Melvin Bouva. Ook al houd je niet van hem, ook al ben je niet een van de 400 mensen die op hem de stem hebben uitgebracht. Stop met bedreigen, hij is een gekozen parlementariër. Serieus, ik wil hem een hart onder de riem steken. Dat meen ik, ik ben een fan van hem.”

Reagerend daarop stelde Bouva, dat hij geen fans nodig heeft, in de vorm van de geaardheid van de minister. “Ik doe me werk hier. Ik begrijp de liefde niet.”

Ook NDP-fractievoorzitter Rabin Parmessar werd op de korrel genomen door minister Somohardjo. Hij stelde, dat één Parmessar een succesvolle ondernemer is en de andere een debacle in de politiek. Somohardjo stelde “er wordt gezegd waarom deze regering steeds verwijst naar de vorige regering. De vorige heeft ons niet naar Dubai gebracht. Men moet vergeven niet verwarren met vergeten. Als je krabita anu heb, kan je een gezegend land als Suriname niet draaien. De pijn die het volk nu voelt is afkomstig van de vorige regering. Een ezel zal nooit een paard worden.”

De bewindsman werd door de leiding van het parlement erop gewezen, dat de antwoorden zakelijk moeten zijn. Minister Somohardjo bleef erbij, dat hij een eigen manier heeft en dat hij de samenleving een beetje ‘educatie’ geeft.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: