Verstappen op weg naar pole-positie van GP Frankrijk

Met grote voorsprong heeft Max Verstappen vrijdag 18 juni de snelste tijd neergezet tijdens de derde en afsluitende vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk.

De Red Bull-coureur noteerde op circuit Paul Ricard een snelste rondetijd van 1.31,300. Daarmee was hij meer dan zeven tienden van een seconde sneller dan Valtteri Bottas. Carlos Sainz (Ferrari), Verstappens teamgenoot Sergio Pérez en Lewis Hamilton (Mercedes) bleven nog net binnen een seconde van de Limburger.

Ten opzichte van Bottas, die voor dit weekeinde van chassis is gewisseld met Hamilton, won Verstappen alleen in de derde sector al een halve seconde. Ook in de tweede sector was hij de snelste van allemaal.

De kwalificatie voor de zevende race van het Formule 1-seizoen start zaterdagmiddag om 15.00 uur lokale Franse tijd.

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected].

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: