UEFA: EK-halve finales en finale worden in Wembley, Londen, gespeeld

UEFA heeft vrijdag 18 juni verklaard, dat het erop vertrouwd dat de halve finales en finale van Euro 2020 op Wembley in Londen zullen worden gehouden, maar heeft een noodplan te midden van zorgen over de coronavirus beperkingen in Engeland.

De Britse krant The Times meldde vrijdag nog, dat die wedstrijden van Londen naar Boedapest (Hongarije) zouden kunnen worden verplaatst als VIP’s geen vrijstelling krijgen van de strikte quarantaineregels van Engeland. De Britse regering heeft het opheffen van alle beperkingen uitgesteld tot 19 juli.

De meeste landen in Euro 2020 staan ​​op de oranje of rode lijst van de overheid.

De capaciteit van Wembley wordt teruggebracht tot 22.500 voor groepswedstrijden op Euro 2020, maar dat zal worden uitgebreid tot 45.000 – ongeveer 50% van de volledige capaciteit – voor wedstrijden in de knock-outfase. De wedstrijden worden behandeld als fanpilot-evenementen en zijn dus vrijgesteld van strikte capaciteitslimieten. Van alle Euro 2020-hosts zal alleen de Puskas Arena met een capaciteit van 67.000 fans in Hongarije een volle vak hebben.

Vorige maand verplaatste de UEFA de Champions League-finale van Istanbul naar Porto, Portugal, vanwege de beperkingen van het coronavirus op reizen van en naar Turkije.

De UEFA had een ontmoeting met Britse regeringsfunctionarissen en de voetbalbond om de mogelijkheid te bespreken dat Wembley de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City zou organiseren, maar er kon geen overeenstemming worden bereikt over quarantainevrijstellingen voor sponsors, VIP’s en omroepen.

De regering is in gesprek met de UEFA over plannen rond een veilig verloop van de halve finales en finale van Euro 2020, maar het is duidelijk dat er geen beslissingen zijn genomen over vrijstellingen.

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected].

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: