Schotland houdt Engeland met 0-0 in EK-voetbal in bedwang

Engeland miste een kans om zijn plaats bij de laatste 16 van het EK-voetbal al te kunnen boeken, omdat Schotland de Engelsen op een welverdiend 0-0 gelijkspel vrijdag 18 juni wist te houden.

Het team van coach Gareth Southgate’s zou gegarandeerd zijn om door te stomen in het toernooi met een overwinning op hun oude rivalen op Wembley. Maar Engeland slaagde erin slechts één schot op doel te schieten en het strijdlustige optreden van de Schotten had gemakkelijk alle drie punten in de wacht kunnen slepen.

Ondanks de flop, waardoor de spelers werden uitgejouwd, heeft Engeland vier punten en zal het zeker zijn van kwalificatie als het dinsdag in de laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië niet wordt verslagen.

Schotland, in hun eerste grote toernooi sinds het WK van 1998, zag er veel kalmer uit dan in hun openingsverlies met 2-0 tegen Tsjechië. Ze blijven kans maken om door te gaan als ze hun laatste wedstrijd tegen Kroatië winnen.

Het zware Engelands gebrek aan scherpzinnigheid was een groot probleem voor Southgate, die reageerde op Harry Kane’s tweede achtereenvolgende matige poging door zijn aanvoerder na 75 minuten te wisselen. Er waren al vragen gerezen over Kane nadat hij zondag geen impact had gehad in de 1-0-overwinning van Engeland tegen Kroatië.

Kane gaf toe dat hij deze week niet onverslaanbaar was en Southgate moet een moeilijke beslissing nemen over de Tottenham-spits, die dit seizoen als topscorer van de Premier League eindigde, maar plotseling bljkt hij niet meer de oude te zijn.

Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en 31 dagen was de Engelse basisopstelling de jongste ooit in een grote toernooiwedstrijd en als een van de weinige seniorspelers gaf Kane nauwelijks het goede voorbeeld.

Het was de 115e clash tussen Engeland en Schotland, een oude rivaliteit die teruggaat tot 1872 op het veld en eeuwen eerder daarbuiten.

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected].

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: