Christian Eriksen ontslagen uit ziekenhuis en op weg naar huis

Christian Eriksen, die minder dan een week geleden een hartstilstand kreeg tijdens de Euro 2020-openingswedstrijd van Denemarken tegen Finland, is vrijdag 18 juni ontslagen uit het ziekenhuis na een operatie.

‘Bedankt voor het enorme aantal begroetingen. Het was ongelooflijk om te zien en te voelen’, zei de 29-jarige Deen in een verklaring. ‘De operatie is goed verlopen en het gaat naar omstandigheden goed met mij.’

Eriksen bezocht vrijdag zijn internationale teamgenoten op hun trainingsbasis voordat hij met zijn gezin naar huis ging. ‘Het was echt geweldig om de jongens weer te zien na de fantastische wedstrijd die ze gisteravond hebben gespeeld’, voegde hij eraan toe. ‘Het is niet nodig om te zeggen dat ik ze maandag tegen Rusland zal toejuichen.’

Eriksen stemde ermee in om te worden uitgerust met een hartstartapparaat dat bekend staat als een ICD – een implanteerbare cardioverter-defibrillator – om zijn hartslag bij te houden.

De huidige middenvelder van Inter Milan en voormalig Tottenham Hotspur en Ajax zakte in de eerste helft van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Finland in elkaar en had een schok van een defibrillator nodig om weer bij bewustzijn te komen. De teamarts van Denemarken, Morten Boesen, zei dat Eriksen “weg” was toen hij en zijn medisch team reanimatie begonnen uit te voeren. Hij werd gestabiliseerd en kort daarna naar een plaatselijk ziekenhuis in Kopenhagen gestuurd.

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected].

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: