Aanvoerder Busquets van Spanje op EK-voetbal hersteld van Covid-19

De aanvoerder van Spanje, Sergio Busquets, is vrijdag 18 juni met de ploeg mee gereisd voor hun tweede Euro 2020 Groep E-wedstrijd tegen Polen, nadat hij na een eerste positieve test helemaal vrij was van Covid-19.

Busquets mag zich weer bij de ploeg voegen, zo bevestigt de Spaanse voetbalbond, na een negatief resultaat in zijn laatste PCR-test, maar er wordt niet verwacht dat hij tegen Polen zal spelen.

De middenvelder moest na zijn positieve test op 6 juni thuis in thuisisolatie en traint daardoor al 12 dagen niet. Het is waarschijnlijker dat Busquets woensdag terugkeert voor de laatste groepswedstrijd van Spanje tegen Slowakije.

‘De aanvoerder van het nationale team, Sergio Busquets, zal zich vrijdag bij de Spaanse ploeg voegen en met het team naar Sevilla reizen om COVID 19 te overwinnen’, bevestigde de Spaanse voetbalbond vrijdagochtend in een verklaring. ‘De Catalaan heeft een negatief resultaat gegeven in de laatste PCR-test en zodra aan alle gezondheidsprotocollen is voldaan, kan hij de komende uren terugkeren met het nationale team.’

De terugkeer van Busquets is een flinke boost voor Spanje, dat een teleurstellende start maakte na maandag in Sevilla een doelpuntloos gelijkspel tegen Zweden te hebben gespeeld.

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected].

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: