Tennisster Naomi Osaka niet op Wimbledon wel op Olympische Spelen

De zaakwaarnemer van Naomi Osaka zegt dat de viervoudig Grand Slam-kampioen Wimbledon zal uitzitten en deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio.

Stuart Duguid schreef donderdag 17 juni in een e-mail dat Osaka “wat persoonlijke tijd neemt met vrienden en familie. Ze zal klaar zijn voor de Olympische Spelen en is opgewonden om voor haar thuisfans te spelen”.

De 23-jarige Osaka ligt al weken onder vuur. De Japanse kondigde voorafgaand aan Roland Garros aan, dat ze de persconferenties zou overslaan. Osaka wilde daarmee een statement maken. Volgens haar leiden de verplichte gesprekken met de pers soms tot mentale problemen bij sporters.  De organisatie van Roland Garros dreigde Osaka uit het toernooi te zetten als ze haar boycot niet zou opheffen. De viervoudige grandslamwinnares besloot daarop zelf het grandslamtoernooi te verlaten. 

Eerder donderdag meldde ook de Spaanse tennisser Rafael Nadal Wimbledon over te slaan. “Zoiets is nooit een makkelijke beslissing, maar nadat ik naar mijn lichaam heb geluisterd en met mijn staf heb gepraat, begrijp ik dat dit de beste beslissing is”, aldus Nadal.

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected].

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: