Bigstar Tega zijn lied genaamd ‘Pati Die Be’

De Surinaamse artiest Bigstar Tega heeft recent het nummer ‘Pati Die Be’ gelanceerd. Bigstar Tega geeft het volgende mee. ‘Pati Die Be’ is uitgebracht met een bijbehorende clip. Het lied ontstond uit de vaststelling dat de Marron gemeenschap in het bijzonder de MATAWAI in een snel tempo is geëvalueerd naar het niveau waarvoor de artiest zijn overgrootvader(Afo) Kapitein Laban jaren geleden voor waarschuwde. “Kapitein Laban was een wijs en gerespecteerd man binnen de Matawai gemeenschap ook jaren na zijn dood is dit nog altijd zo. De negatieve veranderingen die ik nu ervaar zijn: Vroeger leerden de ouderen dat jongeren respect moeten opbrengen, nu geven zelfs ouderen het slechte, voorbeeld door jongeren op te jutten om foute dingen te doen. Vroeger was er eenheid, nu heerst er verdeeldheid en wantrouwen binnen de gemeenschap. Vroeger deelde men wijsheid en kennis, nu misbruikt men deze om anderen te kwetsen en gunt men de anderen enkel ongeluk en armoede. Met dit lied probeer ik de gemeenschap wakker te schudden. Het is een oproep om samen de handen in elkaar te slaan. Samen, kunnen we de verdeeldheid binnen de gemeenschap terug opbouwen” aldus de Bigstar Tega in een gesprek. De videoclip is te bekijken via de YouTube channel van Bigstar Tega.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: