OM in Argentinië ondervraagt verpleger die Maradona verzorgde

Het Openbaar Ministerie (OM) in San Isidro, Argentinië, is maandag 14 juni begonnen met het ondervragen van een 37-jarige verpleegkundige die de overleden oud-voetbal ster Diego Maradona de laatste uren van zijn leven verzorgde. 

De hoorzittingen zouden op 31 mei beginnen, maar werden uitgesteld vanwege de Covid-19-pandemie. De Argentijnse legende Maradona stierf op 25 november 2020 aan hartfalen, twee weken na een hersenoperatie. Hij was 60.

Ricardo Almiron wordt ervan verdacht dat hij heeft gelogen over de gezondheidstoestand van de oud-voetballer in de nacht van diens dood. Volgens de verpleger ademde Maradona normaal en sliep hij rustig, terwijl uit een autopsie blijkt, dat Maradona op dat moment al stervende was.

Het Openbaar Ministerie vervolgt zeven leden van het medisch team rond Maradona voor opzettelijke doodslag. Ze worden de komende weken ondervraagd door aanklagers en riskeren bij een veroordeling celstraffen die kunnen oplopen tot 25 jaar.

Hersenchirurg en lijfarts Leopoldo Luque maakte deel uit van de medische ploeg rond het Argentijnse voetbalicoon, samen met psychiater Agustina Cosachov, psycholoog Carlos Diaz en nog vier verplegers. Luque is op 28 juni de laatste die ondervraagd wordt.

Een medisch panel van twintig experts dat de dood van Maradona onderzocht, stelde dat hij ontoereikende medische zorg had ontvangen, was verwaarloosd en langdurig had geleden voordat hij overleed aan een hartaanval. Weken daarvoor was er bij een hersenoperatie een bloedstolsel verwijderd bij de oud-voetballer die Argentinië in 1986 wereldkampioen maakte.

error: Kopiëren mag niet!