Copa América: Argentinië en Chili komen niet verder dan 1-1

Argentinië is de Copa América maandag 14 juni begonnen met een gelijkspel tegen Chili. In het Estádio Olímpico Nilton Santos in Rio de Janeiro eindigde het duel in groep A in 1-1. De Argentijnse superster Lionel Messi scoorde een verbluffende vrije trap, maar Chili sloeg terug en verdiende maandag een 1-1 gelijkspel.

Messi’s magische linkervoet bezorgde het dominante Argentinië een verdiende voorsprong in de eerste helft, maar Eduardo Vargas maakte in de tweede helft gelijk nadat de Argentijnse doelman Emiliano Martinez een penalty van de ervaren middenvelder Arturo Vidal redde.

Voordat de wedstrijd begon was er een eerbetoon aan de Argentijnse legende Diego Maradona, hoewel het terrein leeg was vanwege de beperkingen van het coronavirus.

Argentinië kreeg het doelpunt dat hun dominantie verdiende in de 33e minuut, en onvermijdelijk was het Messi die scoorde en een vrije trap krulde vanaf 25 meter net voorbij Bravo’s duik.

Na rust werd Arturo Vidal onderuit gehaald door Ajacied Nicolás Tagliafico. Na lang beraad door de VAR werd besloten de bal op de stip te leggen.

Vidal nam plaats, zag zijn inzet via de handen van Martínez op de lat belanden, maar de inlopende Vargas wist er alsnog 1-1 van te maken.

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected]