Zorgen bij Messi over Covid-19 tijdens Copa America

Lionel Messi, de grote voetbal ster uit Argentinië en Barcelona, ​​zegt dat hij zich zorgen maakt over het oplopen van Covid-19 als hij in Brazilië is voor het Copa America-toernooi. Messi neemt maandag 14 juni deel aan de Argentijnse opener tegen Chili in Rio de Janeiro, te midden van een piek in Covid-besmettingen bij de andere teams van het toernooi.

‘Het baart ons zorgen, omdat het een risico is voor iedereen die Covid-19 oploopt”, vertelde Messi aldus persbureau Reuters. ‘We proberen voorzichtig te zijn, maar het is niet gemakkelijk. Deze dingen gebeuren.’ 

Het is duidelijk dat Messi het vaccin nog moet ontvangen, hoewel de Zuid-Amerikaanse voetbalbond in april al zei dat het vóór het toernooi vaccins had gekregen voor alle deelnemende spelers en staf.

Argentinië en Colombia waren aanvankelijk gepland om het toernooi samen te organiseren voordat beide landen zich terugtrokken. Argentinië deed dit vanwege de aanhoudende pandemie, terwijl in Colombia protesten worden georganiseerd tegen president Ivan Duque.

Het toernooi werd vervolgens verplaatst naar Brazilië, ondanks de Covid-19-problemen in het land. Het dodental van Brazilië als gevolg van het coronavirus staat op de tweede plaats na de Verenigde Staten.

Acht Venezolaanse spelers hebben positief getest, terwijl drie leden van het Boliviaanse team ook positief hebben getest.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: