’s Werelds grootste order elektrische vliegtuigen

  • De internationale vliegtuigleasemaatschappij Avolon, American Airlines en Virgin Atlantic hebben een deal van $ 4 miljard aangekondigd voor maximaal 1.000 VA-X4 elektrische Vertical Takeoff and Landing (eVTOL)-vliegtuigen van het Britse Vertical Aerospace.

Verticale kondigde ook plannen voor een beursgang op de New York Stock Exchange door middel van een fusie met special purpose overname bedrijf Broadstone Acquisition Corp.

Onder de voorwaarden van de pre-order deals aangekondigd op donderdag (10 juni), heeft American voorlopig ingestemd met overname 250 vliegtuigen, met opties voor 100 meer. Avolon heeft zich gecommitteerd aan 310 vliegtuigen, plus opties voor nog eens 190.

Ondertussen zei Virgin Atlantic dat het een optie was overeengekomen om tot 150 vliegtuigen van Vertical te kopen. Het is van plan om een ​​eVTOL-netwerk voor korte afstanden van het Virgin Atlantic-merk in het VK te creëren.

Het VA-X4-vliegtuig van Vertical biedt plaats aan maximaal vier passagiers en kan meer dan 160 km (100 mijl) vliegen met snelheden tot 241 km/u (200 mijl per uur).

American is niet de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die investeert in een eVTOL-startup. United Airlines zei in februari dat het 200 vliegtuigen zou kopen van Archer Aviation uit Palo Alto, Californië.

Archer debuteerde ook zijn Maker-voertuig op een blitse gebeurtenis op donderdagavond in Californië.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: