Rechter in Houston (VS) verwerpt rechtszaak over vaccinatievereiste personeel ziekenhuis

Een federale rechter heeft een rechtszaak afgewezen die was aangespannen door een groep medewerkers van het Houston Methodisy Hospital in Houston (VS) die strijden tegen het Covid-19-vaccinmandaat van het ziekenhuis.

116 werknemers hadden eind mei het ziekenhuis aangeklaagd nadat de entiteit een deadline van 7 juni had vastgesteld voor het vaccineren van werknemers.

‘We kunnen dit nu achter ons laten en onze focus op ongeëvenaarde veiligheid, kwaliteit, service en innovatie voortzetten’, zei ziekenhuisvoorzitter en CEO Marc Boom zaterdag 12 juni in een verklaring. ‘Al onze medewerkers hebben nu voldaan aan de eisen van het vaccinbeleid en ik kan niet trotser op ze zijn.’

Het ziekenhuis gaf gehoor aan zijn dreigement en schorste vorige week 178 werknemers ,omdat ze niet aan het vereiste voldeden, volgens een verklaring van vertegenwoordigers van Houston Methodist. Een tijdelijk straatverbod om die schorsingen te blokkeren werd ook geweigerd.

‘Het publieke belang bij een ziekenhuis dat in staat is om tijdens een pandemie voor patiënten te zorgen, weegt veel zwaarder dan het beschermen van de vaccinatievoorkeuren van 116 werknemers’, aldus de rechter. ‘De eisers brengen niet alleen hun eigen gezondheid in gevaar, ze brengen ook de gezondheid van artsen, verpleegkundigen, ondersteunend personeel, patiënten en hun families in gevaar.’

In een verklaring van Houston Methodist dinsdagavond, werd gesteld, dat 24.947 medewerkers zich hieraan hebben gehouden en ze zijn volledig gevaccineerd.

De 178 die niet voldeden, waren een mix van full- en parttime medewerkers. Ze kregen geen ontheffing of uitstel en werden de volgende 14 dagen zonder loon geschorst.

285 arbeiders kregen een medische of religieuze vrijstelling, zeiden ziekenhuisfunctionarissen. 332 werknemers kregen uitstel wegens zwangerschap en andere redenen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: