In Myanmar gaat proces tegen afgezette regeringsleider Aung San Suu Kyi van start

In Myanmar is het proces van start gegaan tegen Aung San Suu Kyi, de afgezette regeringsleider en Nobelprijswinnares voor de Vrede. Aung San Suu Kyi staat sinds de militaire staatsgreep van begin februari onder huisarrest. Volgens waarnemers is het een “showproces”.

De militaire junta heeft een reeks klachten tegen Aung San Suu Kyi (ASSK) ingediend.

In Myanmar vond op 1 februari een militaire staatsgreep plaats, waarbij de democratisch gekozen regering van Aung San Suu Kyi opzij werd geschoven. Sinds die staatsgreep is het land in chaos en geweld verzeild geraakt.

Er al minstens 863 mensen gedood tijdens de aanhoudende protesten tegen de militaire junta. Er werden ook meer dan 6.000 mensen opgepakt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: