Air Liquide in Kourou schenkt medisch zuurstof

Het Frans Guyanees zuurstofbedrijf Air Liquide in Kourou heeft besloten een lading medisch zuurstof te schenken aan Suriname ten behoeve van Covid-19 patiënten. De geschenklading van Air Liquide is het resultaat van inspanningen van de Franse ambassadeur in Paramaribo, Antoine Joly.

De Franse diplomaat meldt op zijn Facebook-pagina, dat het Frans Guyanees zuurstofbedrijf de schenking doet uit solidariteit met de Surinaamse bevolking. Ingas n.v stuurt maandag 14 juni een containertruck richting de oosterburen om de lading zuurstof op te halen. Behalve het transport zorgt Ingas n.v. ook voor de opslag, verdere verwerking en de distributie naar de verschillende ziekenhuizen.

Ambassadeur Joly zegt, dat hij door de Surinaamse autoriteiten benaderd is geworden om te helpen voorzien in de grote behoefte aan medisch zuurstof in Suriname. Dagelijks worden nog twee- tot ruim driehonderd positieve gevallen van Covid-19 gemeld en de ziekenhuizen zijn reeds enkele weken overvol geraakt. Patiënten worden op gangen behandeld en er wordt prioriteit gegeven aan alleen zeer ernstige gevallen.  

Twee weken geleden hebben de Fransen ook al hulp geboden toen Suriname geconfronteerd werd met een mogelijk ernstig tekort aan medisch zuurstof, omdat er vertraging optrad in de reguliere aanvoer uit Trinidad. In allerijl heeft Ingas n.v toen, mede door tussenkomst van de Franse ambassadeur, een lading zuurstof uit Kourou kunnen aankopen. Hetzelfde bedrijf in Kourou heeft nu besloten een lading zuurstof te doneren.   

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: