Voedselpakketten voor door wateroverlast getroffen dorpen in Paamakka-gebied

Dorpen in het bestuursressort Paamakka worden voorzien van voedselpakketten. De dorpen in dit bestuursressort, in het district Sipaliwini aan de Boven Marowijnerivier, zijn zwaar getroffen door wateroverlast. Er was nog niet echt hulp op gang gekomen. 

Kostgrondjes zijn vernietigd en de mensen probeerden zelf maatregelen te nemen om te overleven. De bewoners hadden eerder aangegeven zwaar teleurgesteld te zijn in de regering. 

Nu zijn voedselpakketten zaterdag 12 juni naar het gebied vervoerd vanuit Albina met de boot. Districtscommissaris Osei Jabini van het ressort geeft zelf leiding aan de distributie. 

Volgens Jabini zijn de pakketten bestemd voor de gezinnen van alle dorpen die getroffen zijn door de wateroverlast. Vanaf Langatabiki tot het laatste dorp Loka Loka. Elk gezin krijgt een pakket, maar aan de hand van de grootte van het gezin kan een gezin meer dan één pakket krijgen. 

De districtscommissaris gaat de de lokale situatie in het gebied  inventariseren om te beoordelen wat voor hulp verder nog kan worden aangeboden. 

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: