Notoire inbreker ‘Dia’ te Flora in de kraag gevat

De notoire dief W.M., meer bekend als ‘Dia’, is zondag 6 juni door de politie van het bureau Flora aangehouden, zo  bericht het Korps Politie Suriname zaterdag 12 juni.

De verdachte is vaker voor gepleegde diefstallen en inbraken in het ressort Flora door de politie in verzekering gesteld. Zodra hij in vrijheid wordt gesteld, maakt hij zich weer schuldig aan inbraken en diefstallen en steelt alles wat hij vindt. 

In de vroege ochtend van vrijdag 4 juni pleegde hij een inbraak in een woning aan de Coesewijnestraat. Daarbij werden buitgemaakt  een bol tuinslang en twee droogrekken. De verdachte vervolgde na deze inbraak zijn weg en deed die zelfde ochtend een ander adres in het Flora Project aan. Hij plaatste de buitgemaakte goederen naast de schutting, sprong daarover en begaf zich op het erf. De vrouw des huizes hoorde op dat moment een geluid en nam een kijkje. Daarbij zag zij de welbekende notoire dief over de schutting springen met medeneming van een paar slippers.

De verdachte werd door de politie van Flora opgespoord en op 6 juni aangehouden. Van de buitgemaakte goederen zijn slechts de twee droogrekken achterhaald.

De man werd voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie ingesloten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: