Muziekgroepen over de ‘nieuwe normaal’ en onderhoud van apparatuur

COVID-19 teistert aldoor de entertainment-wereld. Momenteel is het maatregelen in acht nemen, ons gezondheid gaat voort. De muziekgroepen Kasimex House Band en Aptijt zijn ingegaan op het feit hoe zij kijken naar de toekomst indien er een versoepeling komt en optredens wederom mogelijk zijn. Een ander punt waarop ze hebben gereageerd is het onderhoud van hun apparatuur.

Kasimex House Band

De band leaderJohn Clay zei het “Onze muziekinstrumenten zijn in goede conditie en daar zorgt ons technisch team altijd voor. We zijn voorbereid op het moment van optreden omdat we blijven repeteren. Door de huidige covid-19 maatregelen is dat even niet mogelijk in groepsverband. Maar zodra we weer mogen oefenen als collectief, pakken we dat weer op. We staan als groep open voor de nieuwe ontwikkelingen rond concerten, omdat we allemaal weten dat het niet meer zoals vroeger aan toe zal gaan” aldus Clay. Muziekformatie Kasimex Houseband is een groep muzikanten uit Paramaribo. De band werd opgericht op 27 september 1992. De leden zijn Band manager: Remy Bhailal, en verder Bandleiders: John Clay/Bokky Atma.

Aptijt

De medeoprichter en leider van Aptijt is Stephen Redout. Hij gaf aan dat met de kasreserves die Aptijt had kunnen opbouwen door de jaren, hebben zij het hoofd boven water kunnen houden betreffende onderhoud van apparatuur. Maar met alleen maar uitgaven en zonder inkomen dan raken ook die middelen op. “We kijken reikhalzend uit naar een versoepeling. Aptijt is voorbereid op het nieuwe normaal, ook muzikaal. Het zou een heel goed idee zijn en iets goed als het draaien van een proef evenement met inachtneming van de regels gerealiseerd zou kunnen worden. Dit uiteraard op een groter schaal, het zou goed overkomen bij de fans. Ook alle artiesten zouden er profijt aan moeten hebben” aldus Stephen Redout.

Aptijt is al jaren de populairste kaseko/kabula formatie van Suriname. Aptijt bestaat uit 10 vaste leden en 2 freelance artiesten. De bekendste  hits songs zijn  Ayo ayo  van Maikel Deira,  Bolletjes,  Pompetrollie van Stephen Redout.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: