Brandon Moreno eerste in Mexico geboren UFC vlieggewicht kampioen

Brandon Moreno is zaterdagavond 12 juni de eerste in Mexico geboren kampioen in de UFC nadat hij de Braziliaan Deiveson Figueiredo  in het vlieggewicht had verslagen tijdens UFC 263 in de Gila River Arena in Glendale, Arizona (VS).

‘The Assassin Baby’ Moreno (19-5-2), die afgelopen december nog een gelijk eindigd gevecht streed met ‘Deus da Guerra’ (20-2-1), domineerde de 33-jarige Braziliaan in alle drie de rondes voordat hij hem definitief tegen de grond werkte. 

‘Het is zo geweldig, naar mezelf te kijken met de glimmende riem. Ik voel me geweldig, broer. Het is zo gek, vertelde Moreno na afloop,  bijna ongelovig terwijl hij naar zijn riem staarde, voordat hij overschakelde naar zijn moedertaal.

‘Aan alle mensen in mijn land, al mijn Mexicaanse mensen, weet dat je het kunt als je dat wilt. Je kunt doen wat je wilt, man, waar je ook van droomt. Bedankt aan iedereen, dit laat zien dat als je het wilt, je het kunt doen. Ik ben lang in trainingskamp geweest. Ik heb hier alles in gestopt. Ik begon het jaar met werken in het kamp, na het eerste gevecht, oefeningen doen om me voor te bereiden, om vandaag beter te zijn, en kijk naar me nu, ik ben zo blij. Viva Mexico!’

De 27-jarige had Figueiredo neergeslagen met een korte linkse hoek in de eerste ronde na een voorzichtige opening. Figueiredo had meer geluk in de tweede ronde. Maar, Moreno herwon de controle in de derde ronde. 

De voormalige kampioen was stijlvol in de nederlaag, feliciteerde Moreno onmiddellijk na de bel en tilde hem op toen hij werd gekroond.

‘Je kent de man die ik ben. Ik predik ‘heb uw naaste lief’. Het was zijn dag, net zoals ik deze riem had, het is zijn tijd. Het klopt, dus gefeliciteerd’, zei Figueiredo, die matchmakers vertelde om de trilogie over vier maanden te boeken.

Moreno is nu ongeslagen in zijn laatste zeven gevechten, met overwinningen op Figueiredo, Jussier Formiga, Kai Kara-France en Maikel Perez.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: