Weer gehuurd SLM-toestel in Miami (VS) aan ketting gelegd

De gehuurde SLM B737-700 (PZ- TCT) is zatermiddag 12 juni wee, Florida (VS), aan de ketting gelegd. De SLM laat in een verklaring weten, dat zij vanwege de precaire financiële situatie niet tijdig heeft kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen van de lessor van de gehuurde kist.

‘Op grond van het bovenstaande heeft de lessor helaas besloten dat Surinam Airways dit vliegtuig commercieel-operationeel niet meer mag inzetten. Surinam Airways betreurt deze situatie ten zeerste, maar doet er alles aan haar commerciële verplichtingen na te komen.’

‘Surinam Airways doet er verder alles aan haar gestrande passagiers (85) zo snel als mogelijk naar Georgetown en Paramaribo te vervoeren. Op dit moment worden de passagiers overgeboekt op vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen’, aldus de SLM in een communique.’

Fly Allways

Onder de getroffen passagiers ook een deel van Natio. Diverse Diaspora-spelers die in Europa en elders spelen waren al vertrokken naar de landen waar zij spelen. De SLM-passagiers zouden nu met een vlucht van American Airlines onderweg zijn naar Guyana, om van daaruit verder te vliegen naar Suriname. Alle passagies zullen in Georgetown, Guyana, in een hotel worden ondergebracht en zondag met Fly Allways doorvliegen naar Suriname. Het zou gaan om 422 reizigers.

Medio april dit jaar werd ook al de SLM B737 in Miami aan de ketting gelegd door de schuldeiser. Minister Armand Achibersing van Financien en Planning maakte toen snel US$ 650.000 over om het toestel vrij te krijgen. ‘Het probleem zal structureel worden opgelost’, zei de minister toen. Kennelijk is die structurele oplossing er nog niet…..

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: