Verdachte van diefstal uit woning aan Gulzarweg, Wintiwai, opgepakt

R.M., meer bekend als ‘Kapa’ is zondagavond 6 juni door de politie van het bureau Latour voor diefstal van goederen uit een woning aan de Gulzarweg te Wini Tiwai aangehouden. De bewoonster had op op 6 mei aangifte van diefstal gedaan op het politiebureau Latour, zo meldt het Korps Politie Suriname zaterdag 12 juni.

De vrouw verklaarde tegenover de politie, dat ze tot de ontdekking was gekomen dat een man, waarvan bekend is dat die onder de naam ‘Kapa’ bekend is, enkele goederen en een geldbedrag uit haar woning had

gestolen. Ten tijde van de diefstal was zij samen met haar schoondochter aan de voorzijde van het huis bezig met schoonmaakwerkzaamheden. Haar man en zoon, die zogenoemde wapendragers zijn, waren op dat moment aan het slapen. Na camerabeelden te hebben bekeken, zagen de bewoners duidelijk hoe R.M. zich op haar achtererf begaf door op de omrastering te klimmen en zich toegang verschafte tot de woning via de achterdeur, die niet op slot was. 

De verdachte ging er vandoor met dokterskaarten, mobiele telefoons, een militaire pas, identiteitskaart en een geldbedrag in SRD.

De zoon van de vrouw, die beveiligingsambtenaar is, zag de verdachte zondag 6 juni in de Kraboedoistraat en de Gulzarweg. Bij het zien van de zoon pakte R.M. zijn contactsleutel van zijn bromfiets en rende weg met achterlating van de brommer. De bromfiets, die niet voorzien is van kentekenplaten, werd door de zoon overgedragen aan de politie van Latour, waarna die in beslag werd genomen.

Een ingesteld onderzoek wees uit, dat de bromfiets op naam van de verdachte staat geregistreerd. De verdachte kon dan ook vervolgens snel worden aangehouden. Hij ontkent echter de diefstal te hebben gepleegd, terwijl hij op de camerabeelden positief door de bewoners is herkend. De buitgemaakte goederen zijn nog niet achterhaald. R.M., een bekende van de politie, werd na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: