‘Structurele oplossingen nodig voor vraagstuk van wateroverlast’

President Santokhi stuurt ministersteam naar dam Surinamkanaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag 11 juni tijdens zijn bezoek aan Henar, in het district Nickerie, aangegeven dat er structurele oplossingen nodig zijn voor het vraagstuk van wateroverlast. Het staatshoofd heeft zich georiënteerd in het gebied La Beni, te Henar, dat getroffen is door wateroverlast. 

Vanwege een breuk in de lekbeteugelingsdam in het Surinamkanaal heeft het gebied, dat enkele tienduizenden hectare beslaat, te kampen met wateroverlast. Het staatshoofd zal zaterdag een ministersteam afvaardigen naar het gebied om alle details betreffende de situatie daar te bespreken. 

‘De oplossingen, schade, compensatie, welke maatregelen er nu getroffen zullen worden en in de toekomst om de schade te beperken. Dit gaat elk jaar gebeuren bij hevige regenval.’

De president heeft verder voedselpakketten toegezegd aan de burgers die getroffen zijn. Ook in Coronie, waar burgers getroffen zijn door wateroverlast, zullen pakketten worden verstrekt. 

Het staatshoofd heeft de districtscommissaris de instructie gegeven om een goede analyse te maken van de situatie, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: