Ministers Mathoera en Ramsaran delen voedselpakketten uit in Coronie

De ministers van Defensie, Krishna Mathoera, en Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, zijn zaterdag 12 juni gestart met het uitdelen van voedselpakketten aan behoeftige mensen in het district Coronie. Vele gebieden in dit district zijn onder water gelopen als gevolg van aanhoudende regens. Ook de mensen die getroffen worden door de Covid-19-pandemie krijgen een steunpakket. 

Om de getroffen mensen tegemoet te komen is de regering in het kokosdistrict gestart met het uitdelen van de pakketten.

Onder leiding van de coördinator van de landelijke voedselpakketten project van de overheid, Stanley Dijksteel, zijn de ministers huis aan huis gegaan om enkele pakketten uit te delen. 

De bestuursambtenaren en militairen van het Nationaal Leger assisteerden de ministers daarbij. De mensen kregen een zak rijst van 25 kilo, 1 liter olie, 1 kilo suiker, 1 kilo aardappelen, 1 kilo uien, 1 pond knoflook, 1 grote blik sardientjes en nog andere hoognodige levensmiddelen. 

Tijdens de start van dit project te Coppenamepunt spraken de ministers de manschappen van het Nationaal Leger toe. Minister Mathoera van Defensie zei: ‘We hebben een Covid-crisis, economische crisis en het probleem rond wateroverlast. We gaan als Surinamers door een moeilijke tijd. Het is een zware taak, maar ik vertrouw erop dat jullie als getrainde militairen een goede job zullen doen.’

Aan de samenleving liet de minister weten, dat de regering niemand in de steek zal laten. ‘Als regering zullen wij ons best doen om zo snel mogelijk hieruit te komen.’

In Coronie gaat het om 1/100 pakketten. Landelijk zullen 80.000 huishoudens van een pakket worden voorzien. Tegelijkertijd wordt door  verschillende organen gekeken naar een structurele oplossing, aldus de Communicatie Dienst Suriname in een persbericht.

‘Ik voel me vereerd dat de start van het landelijke voedselpakketten project van de overheid eerst in Coronie heeft plaatsgehad’, zei districtscommissaris Maikel Winter van Coronie. ‘Het district had op tijd haar huiswerk gedaan, snel en vroegtijdig om als eerste aan de beurt te komen.’

Toen hij de opdracht kreeg van Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport om getroffen gebieden te lokaliseren en de mensen te registreren, die de voedselpakketten het hardst nodig hebben, heeft Winter direct opdracht gegeven aan de districtsraads- en ressortraadsleden van de bestuursdienst om er snel werk van te maken een lijst met namen samen te stellen.

‘Volgens mij waren onze lijsten als eerste af, waardoor vandaag de kick-off van het project kon plaatsvinden. We werken vandaag tot laat en gaan morgen door. Maandag wil ik alle 1.100 huishoudens voorzien van een voedselpakket’, aldus de districtscommissaris.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: