Hoofd Nederlandse medische missie en minister Ramadhin bezoeken Nickerie en Boven Suriname-gebied

Marc Sprenger, speciaal afgezant van de Nederlandse overheid en delegatieleider van de Nederlandse Medische missie, heeft samen met de Nederlandse ambassadeur Henk van der Zwan en minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin donderdag 10 juni een bezoek gebracht aan Nickerie op vrijdag en zaterdag aan het Boven-Suriname-gebied. Enkele leden van de Medische missie en directieleden van het Ministerie van Volksgezondheid waren ook aanwezig bij deze werkbezoeken, zo bericht het ministerie zaterdag 12 juni.

In Nickerie werd na een kennismakingsronde bij de districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan, een bezoek gebracht aan de poli van de Regionale Gezondheidsdienst van Pettenpolder, waar volop werd gevaccineerd. Het team heeft meteen gebruik gemaakt van de gelegenheid om na te gaan hoe het proces van vaccineren verloopt. In het Medisch Mungra Centrum (MMC) werd op diverse afdelingen nagegaan waar de knelpunten zijn in onder andere de Covid-zorg. 

De delegatie, samen met de Medische Zending, vertrok vervolgens vrijdag naar het Boven-Suriname gebied. Onderweg werd een bezoek gebracht aan de poli van Brownsweg, waarna de delegatie naar Ladouani vertrok, alwaar een verkenning bezoek werd gebracht. 

Samen met de Medische Zending is een aantal knelpunten in de Covid-zorg en de vaccinatiecampagne besproken. Nagegaan werd welke dringende behoeften aanwezig zijn om de zorg te continueren. Intussen komt de steun uit Nederland goed op gang. Zo arriveerde vrijdag juni een medische missie met 15 gezondheidswerkers en medisch apparatuur ten behoeve van de Covid-zorg.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: