Guyanese president verklaart overstromingen tot nationale ramp


De Guyanese president Mohamed Irfaan Ali heeft zaterdag 12 juni officieel de overstromingen in zijn land in Guyana tot nationale ramp verklaard. De proclamatie daarvan werd op 10 juni gepubliceerd.


In de proclamatie wordt opgemerkt, dat op 7 juni in totaal 28.228 huishoudens al zijn getroffen door overstromingen.

‘In uitvoering van de bevoegdheden die mij zijn verleend door artikel 99 van de Grondwet van de Coöperatieve Republiek Guyana, verklaar ik hierbij een ramp in de Coöperatieve Republiek Guyana’, luidt de proclamatie van de president.

Volgens het regionale responsmechanisme van het Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) kan waneer een staat externe hulp nodig, al dan niet een ramp afkondigen. De Guyanese President Ali heeft ook aangegeven dat de regering nu kan lobbyen voor internationale steun.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: