Brownsweg een culturele groep rijker

Gianti Folo is een culturele groep die op 29 mei is opgericht door jongeren van het dorp Nw. Ganze, Brownsweg, in het district Brokopondo. Deze groep houdt zich bezig met activiteiten die vallen onder het immaterieel cultureel erfgoed domein van de Saramaccaners. 

Met deze groep willen de jongeren werken aan de revitalisatie  van een stukje immaterieel erfgoed en een  bijdrage leveren aan behoud voor het nageslacht. De groep kan worden uitgenodigd voor het organiseren en opfleuren van een lai manda- (de vrouw brengt spullen wanneer een direct familieild van haar man is overleden),  kojo- (ritueel dat wordt uitgevoerd  na de eerste menstruatie), pangi- (een meisje ingewijd wordt tot vrouw ), kamisa- (een jongen ingewijd wordt tot man) en verjaardagsfeesten. 

De voorzitter van deze nieuwe groep is Mariska Kemble. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: