US$ 20.000 van Staatsolie-conferentie naar Fonds voor Covid-19-vaccin

Het Fonds voor Covid-19-vaccin heeft donderdag 10 juni een donatie van US$ 20.000 ontvangen van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. en Global Event Partners (GEP). Het bedrag is afkomstig uit de opbrengsten van de Suriname Energy, Oil and Gas Summit (SEOGS) 2021 die op 1, 2 en 3 juni is gehouden, zo laat Staatsolie vrijdag 11 juni in een persbericht weten.

Staatsolie, gastheer van SEOGS 2021, en organisator GEP hadden bij het aangaan van hun partnerschap afgesproken, dat een vastgesteld percentage van de opbrengsten uit sponsoring en de inschrijfgelden aan een maatschappelijk doel zou worden gedoneerd. Gezien de zorgwekkende Covid-19-situatie in Suriname hebben Staatsolie en GEP besloten om een donatie van US$ 20.000 te doen aan het Fonds voor Covid-19-vaccin. 

De bedrijven die een belangrijke bijdrage hebben geleverd via sponsoring van SEOGS zijn Shell, Cairn, Kenswil & Co, Baitali Group, Consolidated Resources Suriname en Shyamnarain Associates. 

‘Staatsolie en GEP bedanken alle sponsoren van en deelnemers aan SEOGS 2021, die de donatie aan het Fonds voor Covid-19-vaccin mede mogelijk hebben gemaakt.’

Op de driedaagse virtuele Suriname Energy, Oil and Gas Summit 2021, zijn de investeringsmogelijkheden in Suriname, volgend op de olie- en gasvondsten in het zeegebied, belicht.

SEOGS 2021 is de eerste thematische internationale conferentie geweest over de ontwikkelingen in de offshore-olie-industrie in Suriname. Het evenement had als thema ‘Suriname open for business’. Ongeveer vijfhonderd deelnemers en meer dan 150 bedrijven hebben deelgenomen aan SEOGS 2021.

error: Kopiëren mag niet!