Senioren burgers kunnen niet uitkomen met AOV-gelden

De AOV-gelden worden per juni verhoogd naar SRD 1.000. Dat komt op een verhoging van SRD 250, het vorige bedrag was SRD 750. Bij het bedrag van SRD 750 gold overigens een koers van SRD 14,29. Bij het bedrag van SRD 1.000 geldt een koers van ongeveer SRD 21.

De redactie van Dagblad Suriname vroeg enkele senioren burgers of ze tevreden zijn met het bedrag en of ze maandelijks uit zullen komen met het bedrag.

Een van de reacties: “Ik kan niet ondankbaar zijn, liever iets dan niets. Het maakt toch een gaatje dicht. Maar, ik kan niet zeggen dat ik maandelijks ermee zal uitkomen. Als ik spullen koop is het maar voor een week tot twee weken. Dat komt ongeveer op een bedrag van SRD 800 per keer. Verder moet ik dan nog voor mijn vaste lasten betalen. Gezien de koers van nu is SRD 1.000 niks. Als ik geen extra jobs doe, ondanks mijn leeftijd kom ik niet uit.”

Een andere burger geeft aan, dat wanneer de regering iets doet ze het goed moeten doen. “Wat is een verhoging van SRD 250, natuurlijk wil ik niet ondankbaar zijn. Maar een zak rijst, een pak bout, voor water, stroom en internet betalen is al meer dan SRD 1.000, dan  praat ik nog niet over de huur betalen en maandelijkse inkopen doen. Als ik alles bij elkaar optel heb ik tenminste een bedrag van SRD 5.000 nodig. Het is gewoon jammer als je geen ander inkomen hebt en dan moet je de eindjes maar aan elkaar zien te knopen. Als ik geen hulp krijg van mijn kinderen overleef ik het niet.”

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: