Lockdown-overtreder (37) gaat tekeer tegen agenten

Man vernielt ook glas van voordeur politiebureau Lelydorp

De politie van het bureau Lelydorp hield in de vooravond van zondag 6 juni tijdens controlewerkzaamheden tijdens de lockdown, de 37-jarige G.R. aan. Deze overtreder reed over de Indira Gandhiweg komende vanuit de richting van Para en rijdend richting Paramaribo. Dit meldt het Korps Politie Suriname vrijdagochtend 11 juni.

Ter hoogte van het politiebureau werd R. staande gehouden, waarna hem de bestuurlijke boete werd opgelegd. De man kon zich daarmee niet verenigen en ging tekeer tegen de politie. Er werd toen opdracht gegeven de man over te brengen naar de grote hal van de Politie Academie in Paramaribo. Bij die gelegenheid verzette G.R. zich hevig tegen de agenten en bracht een politieman slagen toe op het lichaam. Daarbij verscheurde hij ook het uniform van de agent. 

In zijn agressieve bui sloeg de man ook het glas van de voordeur van het politiebureau stuk. De man werd hierop direct in de boeien geslagen en overgedragen aan de Recherche van Regio Midden. 

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: