Surinaams-Nederlandse designer duo en modemerk GAMEFACE

GAMEFACE is een brand uit Amsterdam. Het merk is opgericht in 2020 door Aliza Hellings (26) en Jeanice Rambhadjan (27) in Amsterdam.  De twee designers hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan het Amsterdam Fashion Institute. Tijdens hun afstudeerprojecten hebben zij zich verdiept in de Surinaamse en Hindoestaanse cultuur. Zij hebben deze culturele invloeden verwerkt in hun project. Beiden studeerden zij in het jaar 2017 cum-laude af.  

De ontwerpers zijn van Surinaams Nederlandse afkomst, hierdoor klikte het meteen erg goed en besloten zij als designer duo verder te gaan. Ze begonnen het merk GAMEFACE in een restaurant boven de ‘A4’, een autosnelweg in Nederland. Al snel groeide dit uit naar een atelier in Amsterdam Zuid-Oost waar zij dagelijks verschillende modellen, artiesten en andere talenten kleden.

GAMEFACE staat bekend om hun iconische ‘Visual Body Sculpting™’ techniek en extreem comfort. Het merk biedt bodysculpting womenswear. Tijdens de opstartfase besloten de designers dat hun kleding een extra functie moest hebben naast het kleden van een vrouw. Ze ontwikkelden items die het vrouwelijk lichaam flatteren. De naad constructie van elk ontwerp is bedoeld om het vrouwelijk lichaam te complimenteren.

‘Van de ene op de andere dag veranderden we van klasgenoten naar business partners. Om het te vieren lieten we onze hoektand slijpen en plaatsten we een witgouden raamwerk’, vertellen de designers lachend. ‘Het beginnen van een bedrijf is een serieuze commitment en het plaatsen van een gouden raamwerk was voor ons symbolisch en deed ons denken aan ‘Datsusara’. Datsusara is een Japanse term en betekent “to leave the salaried/corporate worker’s life”.

Foto: Links Jeanice Rambhadjan, rechts Aliza Hellings.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: