‘Sommige mensen begrijpen de ernst van de zaak niet’

Waarom houdt men niet van regels, zoals de vandaag de dag geldende Covid-maatregelen, als de total lockdown en de avondklok? De redactie van Dagblad Suriname vroeg dit aan enkele burgers.

Een burger geeft als reactie: ‘Als de regering geen maatregelen treft om het virus in te dammen, klagen mensen dat de beleidsvoering van de regering slecht is. Als de regering dan besluit om strenge maatregelen in te voeren, is de regering ook slecht. Ik snap echt niet wat mensen meer willen.’

Een ander burger geeft aan, dat Surinamers gewoon van feesten houden, bij sommigen mensen is het zo erg, dat niks en niemand ze kan stoppen om te feesten. ‘Ik denk dat sommigen ook de ernst van de zaak niet begrijpen. Het lijkt niet door te dringen tot een deel van de bevolking dat de situatie zo erg is, waarbij er elke dag zoveel doden vallen. 1 dode erbij is er één teveel. Er is al heel veel voorlichting gegeven, het is maar hopen, dat de bevolking een luisterend oor geeft, zodat we af kunnen van het virus, die iedere dag mensen het leven eist. Niet iedereen begrijpt dat de maatregelen bedoeld zijn om hen te beschermen, misschien beseffen ze het wel wanneer ze het zelf meemaken en maar hopen dat het niet te laat is.’

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: