Republic Bank keurt US$ 200 miljoen goed ter ondersteuning klimaatfinancieringsdoelen

De Republic Group heeft het voornemen om uiterlijk in 2025 US$ 200 miljoen aan leningen te verstrekken en te investeren ter ondersteuning van acties die zouden bijdragen tot de verwezenlijking van belangrijke klimaatfinancieringsdoelen. Dit is woensdag 9 juni bekendgemaakt door de Republic Bank Suriname.

Deze doelstellingen zullen worden bereikt door activiteiten die onder meer bestaan uit kredieten en investeringen ten behoeve van leningen die de verkoop van elektrische en hybride auto’s mogelijk maken, leningen die zijn afgestemd op de bevordering van schone brandstoffen, hernieuwbare energie en technologie, die bijdragen aan een verbetering van de energie-efficiëntie, en leningen voor bouwwerken waarbij gebruik wordt gemaakt van klimaatbestendige technologieën.

Dit komt, nu de Group haar doelstellingen lanceert als ondertekenaar van de Principles of Responsible Banking van de VN (Verenigde Naties) en de Net-Zero Banking Alliance. De Groep had al eerder aangekondigd dat kapitaal zal worden ingezet voor het behoud van het milieu, de ondersteuning van hernieuwbare energie en groene initiatieven, en de versterking van de blauwe economie.

Volgens de President en CEO van de Group, Nigel Baptiste, ‘hebben we sinds de ondertekening van de Principles of Responsible Banking achter de schermen gewerkt aan de implementatie van verschillende impactvolle en meetbare initiatieven, die allemaal gericht zijn op de ondersteuning van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN.’

Hij voegde eraan toe: ‘Gezien de negatieve gevolgen van klimaatverandering voor het Caribisch gebied en onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, hebben wij Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 7 (Betaalbare en Schone Energie) en Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 13 (Klimaatactie) als prioritaire doelen voor Republic Group aangemerkt, en wij zijn van mening dat wij met onze klimaatfinancieringsleningen en investeringspakketten op weg zijn naar een schonere, groenere en duurzamere toekomst.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: