Opvattingen over betrouwbaarheid VS in Europa verdeeld

Terwijl president Joe Biden aan zijn eerste reis naar Europa begint, suggereert een onderzoek van het Duitse Marshallfonds en de Bertelsmann-stichting dat hij de status van de Verenigde Staten niet heeft teruggewonnen zoals die was voordat de Covid-19-pandemie toesloeg.

Volgens het onderzoek ziet slechts 51% van de Duitsers de Verenigde Staten als een betrouwbare partner, oplopend tot 60% in Frankrijk, 67% in Groot-Brittannië en 76% in Polen. Minder dan een kwart van de Turken vertrouwt de Verenigde Staten. De meeste Amerikanen beschouwen de Europese Unie als een betrouwbare partner, aldus de studie.

Biden begint woensdag aan zijn eerste Europese tournee als president om G7-, NAVO- en Europese Unie-toppen bij te wonen. Hij staat voor de uitdaging om de trans-Atlantische banden te herstellen die zijn beschadigd door zijn voorganger Donald Trump, wiens terugtrekking uit internationale overeenkomsten en scherpe kritiek op de NAVO het Europese vertrouwen in Washington ondermijnden, aldus Reuters.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: