Dak- en thuislozen blijven ook tijdens lockdown op straat

“Tot nu toe beschermt God ze”

Het is burgers opgevallen, dat dak- en thuislozen, inclusief degenen die een zwervend bestaan leiden, elke boodschappendag op straat zijn. Dit terwijl de burger niet eens met twee personen in een auto op straat mogen zijn, merkt een van de burgers op. ‘Maar, wanneer mensen bedelen wordt niets gezegd. Zijn zij ook een essentiële groep?’, vraagt deze moeder. ‘Waarom mogen zij zonder reden wel op straat? De eerlijke hardwerkende burger wordt voor alles beboet’, constateert de vrouw verder.

Beschermer

Een van de beschermers van deze groep is Petrusie Madjerin. Zondagavond was zij nog tot laat in de avond op straat om de doelgroep van brood en thee te voorzien. Zij vraagt waar de dak- en thuislozen zouden moeten zijn, wanneer ze niet op straat zouden mogen vertoeven. ‘Tot nu toe ben ik God dankbaar dat Hij deze mensen beschermt, want ik heb nog steeds geen enkele met ziekteverschijnselen gezien.’ Dit zou gerust ‘het wonder van Paramaribo’ genoemd mogen worden, omdat deze doelgroep niet bepaald goed voorzien is van persoonlijke beschermingsmiddelen. 

‘De mensen beschikken ook niet over dokterskaarten en wanneer je aan iets begint moet je weten waaraan je begint.’ Petrusie is daarom God dankbaar dat Hij ze beschermt. ‘Want als je met iets begint moet je ze ook kunnen accommoderen’, aldus Petrusie.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: