Bewoners dorpen aan stuwmeer nog niet officieel geïnformeerd over openen spuikleppen Afobakadam

Via het commissariaat van het district Brokopondo zouden de plaatselijke bewoners op de hoogte moeten worden gesteld van het openen van de spuikleppen in de Afobakadam, vanwege de hoge waterstand van het stuwmeer. Dat gebeurt woensdag 9 juni

Het spuien gebeurt altijd wanneer het waterpeil in het stuwmeer stijgt. Aan de hand van het waterpeil wordt bepaald hoeveel kleppen opengaan. De waterstand  bedraagt nu 262.5 voet, en mag het  maximum van 265 voet bereiken.

Volgens informatie verkregen door de redactie van Dagblad Suriname zijn de gemeenschappen van Brokopondo officieel nog niet op de hoogte gesteld. Enkele bewoners van Boslantie,  Tapoeripa, Asigron en Nieuw Lombe (dorpen langs de Surinamerivier in het district Brokopondo) geven aan dat ze het via de ‘mofo koranti’ hebben gehoord.

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: