Vertrekkend Chinese ambassadeur Quan ontvangt Grootlint in de Ere-orde van de Palm

Vertrekkend ambassadeur van de Volksrepubliek China in Suriname, Liu Quan, is maandag 7 juni door president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis onderscheiden tot drager van het Grootlint in de Ere-orde van de Palm. De ambassadeur is aan het eind van zijn diplomatieke missie in Suriname. 

De regering waardeert de diplomaat met de hoogste onderscheiding vanwege het uitzonderlijke werk dat hij in zo’n drie jaar in Suriname heeft verricht en vanwege zijn inzet om Suriname en China dichterbij elkaar te brengen. Het staatshoofd stond in zijn toespraak stil bij enkele belangrijke prestaties van de vertrekkende ambassadeur.

Liu Quan heeft volgens het staatshoofd een enorme bijdrage geleverd aan de versnelde oplevering van het Wanica Ziekenhuis en de Beekhuizenbrug. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de capaciteitsopbouw door opleidingen die door de Chinese autoriteiten werden aangeboden. 

‘Op sociaal gebied zijn uw inspanningen om de culturele banden te versterken prijzenswaardig. Ik herinner me in dit verband het innovatieve project “The Chinese in me” en de schoolbeker van de Chinese ambassadeurs’, aldus het Staatshoofd.

Een speciaal woord van waardering had president Santokhi voor de bijdrage in de vorm van donaties van persoonlijke beschermingsmiddelen en de 100.000 doses van het Sinopharm-Covid-19 vaccin door de Chinese autoriteiten.

‘Er mag teruggekeken worden op een sterk strategisch partnerschap, gebaseerd op de gewaardeerde principes van wederzijds respect en begrip’, sprak president Santokhi. 

De president zei ook, dat onder ambassadeur Quan een concrete samenwerking op verschillende gebieden, zoals gezondheid, infrastructuur, opleiding, capaciteitsopbouw, energie en cultuur van de grond gekomen is gekomen. Ook onderstreepte hij het belang van het institutionele mechanisme van het China-Caribische Overleg, evenals het consistente beleid van opeenvolgende regeringen in Suriname bij het naleven van de One China Policy. 

Ambassadeur Liu Quan gaf aan, dat hij met een tevreden gevoel uit Suriname zal vertrekken. Hij heeft genoten van de vriendelijkheid van het Surinaamse volk en sprak zijn waardering uit voor het belang en het vertrouwen die president Santokhi en de regering van Suriname hechten aan in het in stand houden van bilaterale relaties tussen de bevriende naties. Ook zei hij het te waarderen, dat onder leiderschap van Santokhi de verschillende etnische groepen worden herenigd met het oog op een duurzame politieke en sociale stabiliteit. Hij gelooft dat Suriname onder de huidige regering naar een economische stabiliteit zal gaan en dat mensenlevens verbeterd zullen worden. ‘Suriname mag altijd op steun van China rekenen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: