Suriname met een 1-0 achterstand tegen Canada de rust in

Natio betrad in Bridgeview, Illinois, iets voor acht uur dinsdagavond 8 juni lokale Surinaamse tijd, de grasmat van het SeatGeek Stadium in de bekende samenstelling, met uitzondering van Florian Jozefzoon die vervangen werd, vanwege een blessure, door Dion Malone (NAC Breda). Canada had een gewijzigd elftal, een compleet nieuw team. De afgelopen dagen had trainer John Herdman diverse malen via lokale Canadese media laten weten beducht te zijn voor Suriname en Natio te zien als een serieuze, niet te onderschatten tegenstander.

De eerste minuten hadden de ‘rode’ spelers van Canada vooral balbezit, met goed combinatiespel. Maar, ondanks het aanvallende spel van de Canadezen, werd pas rond de tiende minuut een eerste, zwakke, bal op het Surinaamse doel geschoten. Natio wist de eerste tien minuten het Canadese doel niet te bereiken. Maar, na die tiende minuut leek Natio plots sterker, aanvallender te spelen en ontstonden een paar goede goalkansen en corners.

In de elfde minuut kreeg Natio een vrije trap die genomen werd door Tjaronn Chery. De goed geplaatste en strak geschoten bal kon ternauwernood door de Canadese goalie worden gestopt. Nog geen minuut later belandde een schot van Sheraldo Becker op de lat van het Canadese doel. Het waren twee angstige minuten voor de Canadezen en een duidelijke waarschuwing.

Hahn redt Suriname

In de 16e minuut was het keeper Warner Hahn van Natio die achter elkaar twee rake schoten van Canada uit zijn doel wist te houden door fantastische reddingen, waarvan een tegen de paal belandde. Suriname kroop even door het oog van de naald.

Ridgeciano Haps (Feyenoord) werd in de 19e minuut na een forse overtreding als eerste speler een gele kaart voor het gezicht gehouden. 

Canada:, 36e minuut: 1-0

In de 36e minuut kwam Canada, spelend als thuis-ploeg, op een 1-0 voorsprong door een schot van Alphonso Davies, zijn negende internationale goal. Hij wist Ryan Donk te passeren en wist de bal langs Hahn te plaatsen. Davies raakte door zijn actie overigens licht geblesseerd, maar kon het spel weer snel hervatten. Ook Dion Malone had medische verzorging nodig na de Canadese goal, maar ook hij kon verder.

Het spel ging in de eerste helft gelijk op. Beide teams speelden aanvallend, diverse overtredingen werden begaan om een aanval te stuiten. Canada was wel meer aan de bal, Natio had een goede  

Aan elkaar gewaagd

Suriname, de nummer 136 op de FIFA wereldranglijst deed in de eerste helft niet onder voor de nummer 70, Canada. Beide teams bleken aan elkaar gewaagd te zijn. De eerste 45 minuten kregen drie minuten extra speeltijd erbij.

Natio rest nog 45 minuten om de Canadezen te verslaan, om door te stomen naar de volgende ronde in de WK-kwalificatie-competitie. De Surinaamse jongens zullen in de tweede helft twee keer moeten scoren om nog kans te kunnen maken door te stromen naar de volgende ronde.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: