Suriname met 4-0 door Canada verslagen – WK-avontuur ten einde

Natio begon met een praktisch ongewijzigd elftal de tweede helft tegen Canada in het SeatGeek Stadium in Bridgeview, Illinois,de tweede helft tegen Canada. De Surinaamse spelers keken tegen een 1-0 achterstand aan. Diego Biseswar was gewisseld voor Florian Jozefzoon

In de 7e minuut werd het meteen even spannend voor het Natio-doel, nadat Hahn de bal uit zijn handen liet glippen en zijn fout gelukkig snel wist te herstellen en daardoor een grote kans voor Canada wist te voorkomen. Meteen daarna opende Natio de jacht in de richting van het Canadese doel. Natio moest immers scoren, een en zeker twee keer, om een kans te hebben om de volgende WK-kwalificatie ronde te behalen.

De Canadezen hadden de eerste tien minuten van de tweede helft greep op het spel. Nigel Hasselbaink had de grootste moeite om binnen de elf meter van het Canadese doel te kunnen komen. 

Canada, 2-0

In de 14e minuut scoorde de jonge speler Jonathan David (Lille, Frankrijk) de tweede goal voor Canada.

Trainer Dean Gorré greep meteen in en haalde Dion Malone, Ryan Hasselbaink en Kelvin Leerdam naar de kant voor de invallers Ivenzo Comvalius, Mitchell Te Vrede en Damil Dankerlui.

Jonathan David wist in de 27e minuut zijn tweede goal te scoren. Enkele minuten later maakte hij met een goed genomen strafschop zijn hattrick van de avond. Hahn, de veroorzaker van de penaly, dook wel de goede kant op en raakte bijna de bal met een uitgestoken hand, maar de bal vloog in het net.

In een van de laatste minuten kreeg Sheraldo Becker nog een gele kaart. Tijdens de wedstrijd was hij verder nauwelijks in beeld geweest.

Canada kan zich nu opmaken voor de volgende ronde en zal zaterdag en 15 juni meteen Haiti treffen, dat eerder dinsdag Nicaragua met 1-0 had verslagen. Het zijn twee wedstrijden voor een plek in de regionale finales van acht landen, samen met de als FIFA 20e gerangschikte Verenigde Staten, nr. 11 Mexico, nr. 45 Jamaica, nr. 50 Costa Rica en nr. 67 Honduras.

De regionale finales van acht landen beginnen op 2 september en duren tot en met 30 maart. De drie beste landen kwalificeren zich voor het WK en nummer 4 team gaat door naar een play-off tegen een andere confederatie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: